CSG De Lage Waard

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo met twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo). Zo’n 60% van onze leerlingen komt van buiten Papendrecht en heeft er een (flinke) fietstocht voor over om met plezier op onze school les te krijgen.

CSG De Lage Waard doet er echt alles aan om goed onderwijs te geven. Wij hechten er heel veel waarde aan dat leerlingen bij ons tot ontplooiing komen. Wij geloven in onze christelijke identiteit en vinden die van toegevoegde waarde in de omgang met elkaar en in het nadenken over de dingen van het leven. Wij zijn trots op onze school en op de prestaties van onze leerlingen en docenten.

Op onze school mag je elke dag opnieuw beginnen en daar willen we elkaar bij helpen. Vergeving is het mooiste wat er is, om te geven en te krijgen!

 

Gunnar Planitzer vertelt leerlingen over zijn leven in de DDR

15-02-2019

Afgelopen week kregen de examenklassen die het vak geschiedenis volgen een gastles over de DDR en...

Gunnar Planitzer vertelt leerlingen over zijn leven in de DDR

Leerlingen op de latten

15-02-2019

Onlangs gingen ruim zeventig leerlingen van de locatie vmbo/mavo met begeleidende docenten naar de...

Leerlingen op de latten

Handig opleidingsoverzicht

11-02-2019

Speciaal voor leerkrachten, ouders en leerlingen van groep 8!

Handig opleidingsoverzicht

cambridge Engels

 

logo delf dalf

 


GLOBElogo

Nieuw: Talent XL vmbo

Heb je een vmbo basis/kader-advies van de basisschool gekregen, dan is Talent XL vmbo echt iets voor jou! Op het Talent XL vmbo leer je nieuwe dingen door te doen. Je onderzoekt en ontwikkelt je talent met hart, hoofd en handen. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst.

Gelijk in het eerste leerjaar ga je aan de slag in verschillende richtingen. Ze staan hieronder op een rij:

  • Produceren, Installeren & Energie (PIE) – Je leert hier van alles over metaal, elektro, productie en energie. In de lessen maak je bijvoorbeeld een schakelkast. Of je brengt isolatie aan en installeert leidingen. Je krijgt steeds meer basiskennis van techniek, zoals solderen, draden trekken en metaal snijden.
  • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) – Je leert van alles over bouwen, ontwerpen en inrichten. In de praktijklessen ga je metselen, timmeren, schilderen en decoreren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een dakkapel of de styling van een woonkamer.
  • Economie & Ondernemen (E&O) – Je bereidt je voor op beroepen in het bedrijfsleven, winkels en webshops. Je leert bijvoorbeeld presenteren en etaleren in een winkel. Verder krijg je basiskennis van verkoop, administratie en logistiek. Je werkt veel met een computer. Handig als je later een webshop begint.
  • Zorg & Welzijn (Z&W) – Bij Zorg & Welzijn leer je voor beroepen, waarin je met mensen werkt en voor mensen zorgt. Je ontdekt bijvoorbeeld wat een verzorgende in een woonzorgcentrum of kinderdagverblijf doet. In de lessen op het zorgplein oefen je hoe je mensen aanspreekt en leer je koken en schoonmaken.

Mavo/havo brugklas

Heb je een gl, tl (mavo) of mavo/havo-advies, dan passen onze mavo/havo brugklassen precies bij jou. Ook met een havo-advies kun je instromen in de mavo/havo brugklas. Alle leerlingen starten dus in mavo/havo-brugklassen. Je krijgt les op mavo/havo niveau. Tijdens de les krijg je verdiepende stof aangeboden om te kunnen werken op havo niveau. Als je het mavo/havo niveau niet aankan, krijg je een maatwerk mavo traject. Aan het einde van het eerste jaar, bepalen we of je doorstroomt naar de tweedeklas mavo of de tweedeklas havo.

Op de mavo krijg je uitdagend onderwijs met een theoretische insteek. Zo ontdek je wat jij nodig hebt voor de samenleving van de toekomst en ben je goed voorbereid op vervolgonderwijs via mbo of havo. Je kunt met deze algemene opleiding nog alle kanten op.

Talentlijn sport mavo/havo
Kom je bij ons in de mavo/havo brugklas, dan kun je als extra optie kiezen voor de Talentlijn Sport. Je volgt extra uren sport in de week en maakt kennis met onder andere tennis, waterpolo, atletiek, schaatsen en rugby. Dat zijn sporten die buiten het normale programma van lichamelijk onderwijs vallen. Je volgt verschillende onderdelen op school, maar ook op diverse locaties in de regio. Soms met je eigen gymdocent, soms met speciale sportinstructeurs. Naast zelf sporten geven we ook aandacht aan: samenwerking, leiding geven, gezondheid en hulpverlening. Zo ontwikkel jij optimaal je sportieve talent!

LWOO en de Zorgklas

Wij doen er alles aan om jou goed te leren kennen en je de ruimte te geven jezelf te zijn. Zo willen wij je helpen jouw unieke talenten tot bloei te laten komen. Dat betekent ook dat je extra begeleiding en ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt. Zo kun je bij ons terecht in het lwoo (leerwegondersteunend onderwijs) of de Zorgklas voor als je veel structuur en duidelijkheid nodig hebt (zoals bijvoorbeeld bij autisme). Het lwoo en de Zorgklas bieden gewoon onderwijs, met een eigen aanpak! Er is een eigen plek binnen de school. De klassen zijn kleiner dan gebruikelijk en er wordt door minder verschillende docenten les gegeven. Na twee jaar ben je zo goed voorbereid dat je kunt instromen in de bovenbouw op het niveau dat bij je past.

Meer weten?

Voor vragen of het maken van een afspraak, kun je contact met ons opnemen, bel 078 644 20 20.