CSG De Lage Waard

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo met twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo). Zo’n 60% van onze leerlingen komt van buiten Papendrecht en heeft er een (flinke) fietstocht voor over om met plezier op onze school les te krijgen.

CSG De Lage Waard doet er echt alles aan om goed onderwijs te geven. Wij hechten er heel veel waarde aan dat leerlingen bij ons tot ontplooiing komen. Wij geloven in onze christelijke identiteit en vinden die van toegevoegde waarde in de omgang met elkaar en in het nadenken over de dingen van het leven. Wij zijn trots op onze school en op de prestaties van onze leerlingen en docenten.

Op onze school mag je elke dag opnieuw beginnen en daar willen we elkaar bij helpen. Vergeving is het mooiste wat er is, om te geven en te krijgen!

 

Gunnar Planitzer vertelt leerlingen over zijn leven in de DDR

15-02-2019

Afgelopen week kregen de examenklassen die het vak geschiedenis volgen een gastles over de DDR en...

Gunnar Planitzer vertelt leerlingen over zijn leven in de DDR

Leerlingen op de latten

15-02-2019

Onlangs gingen ruim zeventig leerlingen van de locatie vmbo/mavo met begeleidende docenten naar de...

Leerlingen op de latten

Handig opleidingsoverzicht

11-02-2019

Speciaal voor leerkrachten, ouders en leerlingen van groep 8!

Handig opleidingsoverzicht

cambridge Engels

 

logo delf dalf

 


GLOBElogo

image014

Met ingang van het schooljaar 2011/2012 is De Lage Waard voor havo en vwo gecertificeerd als VECON BUSINESS SCHOOL. Dit betekent dat de school zowel in de onderbouw als in de bovenbouw aan een aantal voorwaarden voldoet. De Lage Waard geeft de leerlingen wat extra’s mee; de leerlingen maken kennis met ondernemerschap en werken aan opdrachten die hun economische kennis verbreden en/of verdiepen.

Leerlingen die in de bovenbouw het vak management & organisatie kiezen, één of meer extra modules volgen en eventueel voor hun profielwerkstuk als onderwerp ondernemerschap kiezen of zich verdiepen in  (commerciële) organisaties, kunnen als bewijs voor deze inspanningen een certificaat krijgen vanuit de organisatie VECON BUSINESS SCHOOL. De modules Elementair Boekhouden en Beleggen tellen mee voor dit certificaat.

In plaats van een profielwerkstuk kunnen leerlingen met m&o ook kiezen voor het opzetten van een eigen bedrijf.

vecon