CSG De Lage Waard

CSG De Lage Waard is een christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo waar iedereen welkom is. Vanuit twee locaties in Papendrecht helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Kwaliteit staat daarbij bovenaan: wat we doen, doen we goed! Met een team betrokken docenten en een zeer breed onderwijsaanbod, zorgen we ervoor dat je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen.

Van het praktisch ingestoken Talent XL vmbo tot en met onze Globe Science school: op CSG De Lage Waard krijg je de ruimte om te groeien op jouw manier. Kun je wat extra uitdaging gebruiken? Dan zijn er allerlei extra projecten op het gebied van kunst, ICT en techniek. Ook kun je je DELF-diploma halen (Frans), Cambridge Advanced Exam doen (Engels) of kiezen voor onze Talentlijn Sport. Waar jouw talent ook ligt: op CSG De Lage Waard ga je ermee aan de slag!

Heb je wat extra ondersteuning nodig? Dan kun je rekenen op goede begeleiding. Bijvoorbeeld op het gebied van dyslexie. Voor het vmbo is er een Zorgklas, waarin leerlingen in kleinere groepen worden voorbereid op de bovenbouw. Zo kan jij groeien, op de manier die bij jou past. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om leren. We vinden het ook belangrijk dat je met plezier terugkijkt op jouw middelbareschooltijd. Daarom besteden we veel aandacht aan het voorkomen van pestgedrag en doen we veel leuke educatieve dingen met elkaar; zoals gezellige educatieve uitjes, buitenlandse reizen en werkweken.

CSG De Lage Waard biedt jou een stevige basis en heel veel mogelijkheden om met jouw talent aan de slag te gaan. Op CSG De Lage Waard ontdek je wat je kunt. En dat is vaak meer dan je denkt. Daardoor haal je niet alleen een mooi diploma, maar groei je als leerling én als persoon. Dat noemen wij: geslaagd groeien!

 

Fijne zomervakantie, Magister gesloten

We wensen iedereen een fijne vakantie! Beide sectordirecteuren hebben een videoboodschap gemaakt...

Fijne zomervakantie, Magister gesloten

3 leerlingen bij beste 30 landelijke opstelwedstrijd Alliance Française

Hanneke van der Linden en Davi Spiller Beltrao uit 5 vwo en Iris Luyten uit 6 vwo hebben een...

3 leerlingen bij beste 30 landelijke opstelwedstrijd Alliance Française

Spectaculaire diploma-uitreiking mavo 4

Dinsdag 7 juli 2020 kregen de leerlingen van mavo 4 hun welverdiende diploma uitgereikt. De...

Spectaculaire diploma-uitreiking mavo 4

Feestelijke diploma-uitreiking leerlingen vmbo basis en kader

Ondanks de coronamaatregelen waren de diploma-uitreikingen maandag 6 juli een bijzondere...

Feestelijke diploma-uitreiking leerlingen vmbo basis en kader
dlwp logo lwoozorgklas 3 TalentXL logo CMYK jpeg delp logo meermavo 1   delp logo eigenkoers V2 los

181008 foto sporttalentklas copy
Mavo/havo brugklas met Talentlijn Sport 

  • Vind je het heerlijk om te sporten?
  • Houd je van een sportieve uitdaging?
  • Ben jij geïnteresseerd in alles wat met sport te maken heeft?

Dan is de Talentlijn Sport van CSG De Lage Waard echt iets voor jou! Bij de mavo/havo klassen kun je kiezen voor de Talentlijn Sport. Je volgt dan extra uren sport in de week. Het extra sportprogramma bestaat onder andere uit tennis, waterpolo, atletiek, schaatsen en rugby. De verschillende onderdelen volg je op school, maar ook op diverse locaties in de regio. Soms met je eigen gymdocent en soms ook met speciale sportinstructeurs. Naast zelf sporten geven we ook aandacht aan: samenwerking, leiding geven, gezondheid, hulpverlening et cetera. Zo kun jij optimaal je sportieve talent verder ontwikkelen!

Nog even op een rij. De Talentlijn Sport is bedoeld voor alle leerlingen die:

-          het leuk vinden om te sporten
-          een brede interesse hebben in sport en de sportwereld
-          een sportieve instelling hebben

De Talentlijn Sport is dus: Anders en meer! 

Weten of de sportklas iets voor jou is?
Deze filmpjes over de lessen softbal, tennis en kickboksen van de Talentlijn Sport op CSG De Lage Waard geven je een goede indruk! Jaarlijks organiseren we ook een uitje naar Snowworld voor alle leerlingen van de locatie vmbo/mavo. Bekijk het filmpje voor een sfeerimpressie van het Snowworld uitje

Meest gestelde vragen
Heb je een vraag? Kijk hier voor het antwoord.

Inschrijven
Er is geen maximum aantal leerlingen verbonden aan de sportklas. Iedereen is welkom!
Inschrijven voor de sportklas kan via ons aanmeldingsformulier.