Talent XL vmbo

Heb je een vmbo basis/kader-advies van de basisschool gekregen, dan is Talent XL vmbo echt iets voor jou! Op ons praktisch ingerichte Talent XL vmbo leer je nieuwe dingen door te doen. Je ontwikkelt persoonlijk vakmanschap, onderzoekt en ontwikkelt je talent met hart, hoofd en handen. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst. Check het filmpje van ons Talent XL vmbo voor een indruk!

Direct in het eerste leerjaar ga je aan de slag in verschillende profielen. Ze staan hieronder op een rij:

 • Produceren, Installeren & Energie (PIE) – Je leert hier van alles over metaal, elektro, productie en energie. In de lessen maak je bijvoorbeeld een schakelkast. Of je brengt isolatie aan en installeert leidingen. Je krijgt steeds meer basiskennis van techniek, zoals solderen, draden trekken en metaal snijden.
 • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) – Je leert van alles over bouwen, ontwerpen en inrichten. In de praktijklessen ga je metselen, timmeren, schilderen en decoreren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een dakkapel of de styling van een woonkamer.
 • Economie & Ondernemen (E&O) – Je bereidt je voor op beroepen in het bedrijfsleven, winkels en webshops. Je leert bijvoorbeeld presenteren en etaleren in een winkel. Verder krijg je basiskennis van verkoop, administratie en logistiek. Je werkt veel met een computer. Handig als je later een webshop begint.
 • Zorg & Welzijn (Z&W) – Bij Zorg & Welzijn leer je voor beroepen, waarin je met mensen werkt en voor mensen zorgt. Je ontdekt bijvoorbeeld wat een verzorgende in een woonzorgcentrum of kinderdagverblijf doet. In de lessen op het zorgplein oefen je hoe je mensen aanspreekt en leer je koken en schoonmaken.

Waar kun je op rekenen?

 • Betrokken docenten die hun best doen voor iedere leerling
 • Veel leren door doen, zodat je je passie en talent ontdekt
 • Vier opleidingen waaruit je kunt kiezen:
     -Produceren, Installeren & Energie (PIE)
     -Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
     -Economie & Ondernemen
     -Zorg & Welzijn
 • Goed zorgvangnet met vaste docententeams, betrokken mentoren en leerjaarcoördinatoren, en deskundige zorgprofessionals voor bijvoorbeeld dyslexie.

Go VMBO
Wil je meer weten over het voortgezet onderwijs in het algemeen en het vmbo in het bijzonder? Neem dan eens een kijkje op Go VMBO. Je leest er alles over het vmbo, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de stap naar de middelbare school!

Meer weten?

Voor vragen of het maken van een afspraak, kun je contact met ons opnemen, telefoon 078 644 20 20.

TalentXL logo CMYK jpeg