Olympic Moves Sport Volleybal Korfbal Scholenportcompetitie
11-06-2019

Afgelopen vrijdag wonnen drie deelnemende korfbalteams van CSG De Lage Waard zilver en brons. Ook het damesvolleybalteam won brons bij Olympic Moves, de grootste scholensportcompetitie van Nederland.

In april werden alle drie de korfbalteams en het damesvolleybalteam eerste tijdens de regionale finale in Dordrecht. Afgelopen vrijdag mochten zij daarom meedoen aan de landelijke finale. De leerlingen moesten vroeg op pad, want de scholensportcompetitie vond plaats in Papendal. Maar niet voor niets, want alle teams vielen in de prijzen. De korfbalteams van de onder- en middenbouw werden tweede van Nederland. Zowel het korfbalteam uit de bovenbouw als het damesvolleybalteam werden derde van Nederland. Tim van de Berg, docent bewegingsonderwijs en één van de begeleiders deze dag: ‘We kijken terug op een leuke sportieve dag en zijn heel trots op het resultaat: alle deelnemende teams in de prijzen’.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.  Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.