profielwerkstuk
14-03-2019

Op 6 en 11 maart vonden de jaarlijkse presentaties van de profielwerkstukken plaats. Een profielwerkstuk is vergelijkbaar met een meesterproef waarmee je laat zien dat je over voldoende vaardigheden, kennis en kwaliteiten beschikt.

De examenleerlingen van havo en vwo hebben maanden gewerkt om een goed eindresultaat neer te zetten. Weken geleden hebben de leerlingen een onderwerp gekozen van een vak dat goed bij hen past. Hierop volgde een aantal weken onderzoek.

Onze leerling Nout Merkus die werd begeleid door docent Hans Bezemer koos bijvoorbeeld als onderwerp 'Het ontwerp van een beeldend muziekstuk'. Hij maakte voor zijn profielwerk een filmpje waarin geluidsgolven worden omgezet in beeld. Docent Hans Bezemer begeleidde Nout en zegt: “Het was gaaf om hem te mogen begeleiden. Onderwijs is mooi!” Andere onderwerpen waren bijvoorbeeld ‘Geld in de topsportwereld’, ‘Analfabetisme’ of ‘Waarom zijn memes kunst?’.

Het uiteindelijke resultaat van de onderzoeken van alle leerlingen werd gepresenteerd in een volle aula, de presentatieavonden vormden een mooie afsluiting van dit proces. Familie en vrienden kwamen kijken en uiteraard was iedereen zeer trots en tevreden!