mbo opleidingen Machinaal houtbewerker Meubelmaker Interieurbouwer BBL beroepsbegeleidende leerweg
11-11-2021

Achter de schermen waren we er al een tijdje mee bezig en nu gaat het er echt van komen: per 2022-2023 starten we met twee mbo-opleidingen. Dit betekent dat onze leerlingen die de BBL-opleiding Machinaal houtbewerker of Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer willen volgen op niveau 2 hiervoor gewoon bij ons op school kunnen blijven. Maar ook leerlingen van andere VO-scholen zijn natuurlijk van harte welkom.

Het onderwijs wordt gegeven door docenten van ROC Da Vinci College en CGS De Lage Waard. De start van deze opleidingen is één van de concrete uitwerkingen van de samenwerking in de regio rondom Sterk Techniek Onderwijs. “Met dit gezamenlijke onderwijsaanbod is het mogelijk om leerlingen van verschillende VO-scholen binnen een kleinschalige leeromgeving hun opleiding te laten vervolgen op mbo-niveau”, licht sectordirecteur André Visser van de locatie vmbo/mavo van CSG De Lage Waard toe. 

Naast de voordelen voor leerlingen biedt deze vakmanschapsroute ook inhoudelijk waarde aan docenten én aan het bedrijfsleven, weet Michel Pipping – domeinleider binnen de sector Techniek & Media van het Da Vinci College – inmiddels uit ervaring: “De docenten van CGS De Lage Waard gaan samenwerken met onze docenten; daar vindt een welkome kennisoverdracht plaats, beide kanten op. Daarnaast zien wij vaak dat leerlingen het liefst een leerwerkbedrijf zoeken dicht bij huis. Door de opleiding ook lokaal aan te bieden worden jonge beroepsprofessionals behouden voor de regionale arbeidsmarkt.”

De BBL2-opleidingen Machinaal houtbewerker en Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer starten per studiejaar 2022-2023. Leerlingen uit de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg die graag werkend willen leren, zijn van harte welkom. Aanmelden is binnenkort mogelijk. Heb je interesse? Neem dan contact op met René van Gorsel via C.G.van.Gorsel@delagewaard.nl voor meer informatie.