onderwijsroute
11-03-2019

Afgelopen donderdag vond voor de zesde keer de Onderwijsroute plaats. Ruim 160 leerlingen van onze locatie vmbo/mavo bezochten meer dan 20 verschillende bedrijven in Papendrecht, Alblasserdam en Kinderdijk. De leerlingen werden met bussen van Snelle Vliet naar hun bestemming gebracht.

De Onderwijsroute helpt leerlingen een goede en betere keuze te maken voor een vervolgopleiding. De gedachte én overtuiging is dat wanneer leerlingen bedrijven kunnen "ruiken, voelen en proeven" zij beter kunnen aanvoelen of hun keuze voor een bepaalde studierichting de juiste is.

De Onderwijsroute biedt bedrijven een kans kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers. Zij ontvingen de leerlingen en lieten ze kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen in hun bedrijf. Elk bedrijfsbezoek duurde ongeveer een uur. Halverwege de ochtend verzamelden de bussen zich op een centraal punt, waarna de leerlingen naar het tweede bedrijf van hun keuze werden gebracht. Het aanbod was divers. De sector techniek was goed vertegenwoordigd, maar ook bedrijven op het gebied van sport, horeca, detailhandel, ouderenzorg en administratie namen aan deze 6e editie van de Onderwijsroute deel.

De reacties van de leerlingen waren overwegend positief. Niet alleen waren ze veel wijzer geworden dankzij alles wat ze gezien en gehoord hadden. Ook veel bedrijven zorgden ervoor dat de leerlingen niet met lege handen naar huis gingen.

De Onderwijsroute wordt georganiseerd door Konekto B.V., CSG De Lage Waard, Het Willem de Zwijger College, gemeente Alblasserdam en gemeente Papendrecht.