21-09-2018

Vandaag opende wethouder Dhr. K. de Ruijter onze nieuwe schooltuin op de locatie vmbo/th. Docente Angelique Lamoré heeft samen met de Gemeente Papendrecht en Stichting Sociale Moestuin Papendrecht dit nieuwe ‘buitenlokaal’ gerealiseerd.

‘Een steen eruit, een plant erin’ is een campagne van de gemeente. Het doel is om samen de verstening van de gemeente tegen te gaan. Door tuinen, pleinen en straten groener te maken, creëer je een betere leefomgeving voor mens en dier. Naast deze duurzame oplossing, biedt de schooltuin ook de mogelijkheid voor leerlingen om op hun eigen niveau kennis te maken met de natuur en met ons voedsel. Ze leren stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar een bak zand is met wat mooie planten erin, maar een levend geheel. Dat alle beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Zonder regenwormen geen losse grond waar de plantenwortels zo van houden en zonder bij geen pompoen!

De schooltuin is mede mogelijk gemaakt door de hulp van het Oranjefonds (burendag 2018) en ondersteuning van Ron's bloemenshop. De komende periode gaan 18 klassen statiegeldflessen sparen om nog meer geld in te zamelen voor dit project.