11-12-2020

Uit handen van wethouder Kees de Ruyter van de gemeente Papendrecht heeft de mavo 2-leerlinge Loïs van Woerkum donderdag een mooie rugtas in ontvangst genomen.

Met haar tip ‘Zet je telefoon uit als je gaat fietsen en stop je telefoon op een plek waar je niet bij kan’ won ze de in het kader van rijMONO uitgeschreven wedstrijd. De opdruk ‘Ongestoord Onderweg’ zal hopelijk ook andere jongeren op het goede spoor zetten. 

Het campagneteam van rijMONO, dat enige tijd geleden bij CSG De Lage Waard jongeren voorlichtte over het gebruik van de smartphone op de fiets, was nu naar de Burgemeester Keijzerweg gekomen om aandacht te vragen voor een goede fietsverlichting. Johan Quik, wethouder van de gemeente Molenlanden die eveneens verkeer in zijn portefeuille heeft, was speciaal voor de uitreiking op de fiets naar Papendrecht gekomen. De beide gemeenten maken zich voortdurend sterk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Hij knikt instemmend als wethouder De Ruyter opmerkt dat er met voorlichting op scholen veel te winnen is. “Ook hiermee kunnen we voorkomen dat er te veel verkeersslachtoffers blijven vallen”.