17-06-2017
Donderdag 8 juni vond bij Duurzaamheidscentrum Weizigt de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Focus op Bèta plaats.
Brugklassers uit de regio Papendrecht streden tegen elkaar met zonnepaneelautootjes die zij zelf ontworpen en gemaakt hadden. Leden van het Nuon Solar Team, met hun solar car Nuna, waren aanwezig om de zonnewagens te beoordelen.
 
De brugklassen hebben de afgelopen periode in teams heel hard gewerkt aan hun zonnepaneelautootje. De beste auto werd uitgekozen door de docent en die teams mochten zich donderdag 8 juni melden in Dordrecht. Thirza van Krimpen en Thamar Boer uit klas ha1a wonnen de prijs voor het beste ontwerp. Volgens Mark Hupkens, teamcaptain van het Nuon Solar Team in 2015, lag het niveau erg hoog. Van de 9 autootjes hebben er maar liefst 6 de finish gehaald. Tegen de winnende meiden zei Mark:
'Jullie hebben de designstappen doorlopen die wij als team ook doorlopen, werken goed samen en weten jullie ontwerp goed te presenteren!'.

Binnen het project Focus op Bèta werken middelbare scholen uit Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt samen. Het doel van deze samenwerking is om het bèta-onderwijs in de regio te versterken door middel vanvanb  technische opdrachten voor klas 1, 2 en 3 en door het organiseren van een profielwerkstukwedstrijd. Om nog beter te kunnen laten zien wat Focus op Bèta is en wat het project doet, is er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder de leerlingen. Lotte Hartkoorn uit atheneum 5 presenteerde met een leerling van een andere school tijdens de ontwerpwedstrijd het door hen samen ontworpen logo dat een streetwise look combineert met professionaliteit.