18-04-2019
Naomi Haverkort meldde zich tijdens het Open Huis direct aan voor de nieuwe opleiding Talent XL vmbo en werd deze week in het zonnetje gezet.
Leerlingen met een vmbo advies houden ervan om met hun handen te werken. Reacties van groepachters op open dagen maakten duidelijk dat er behoefte is aan praktisch onderwijs. Vanaf september gaan leerlingen naast de nodige theorie acht uur per week 'leren door te doen', verdeeld over vier profielen: produceren, installeren en energie, bouwen, wonen en interieur, economie en ondernemen en zorg en welzijn.
Naomi was de allereerste leerling die zich aanmeldde het Talent XL vmbo. Ze werd deze week in het zonnetje gezet door André Visser, sectordirecteur van de locatie vmbo/mavo. Naomi kreeg een cheque aangeboden van Duifhuizen tassen & koffers, zodat ze alvast een nieuwe schooltas kan uitkiezen. Uiteraard waren er ook bloemen en gebak om de aanmelding te vieren. “Ik ben net terug van schoolkamp, dus ben een beetje moe, maar ik heb echt heel veel zin om na de zomervakantie praktisch aan de slag te gaan op het Talent XL vmbo van CSG De Lage Waard”, aldus Naomi.
André Visser: “We willen graag dat leerlingen bij ons hun talent ontdekken en dat school leuker en aantrekkelijker voor ze wordt. De cijfers laten zien dat het Talent XL vmbo enthousiast is ontvangen. Daar zijn we erg blij mee! We zagen het aantal aanmeldingen voor komend schooljaar flink toenemen: van 141 naar 176 leerlingen.”