groep 8
13-10-2022

Afgelopen week ontvingen we 1200 leerlingen uit groep 8 op beide locaties. Zo’n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Groep acht leerlingen volgden drie lessen of workshops. Leerlingen gingen bijvoorbeeld creatief aan de slag bij ‘Verftechniek op TikTok’ of ‘Lekker laten hangen: maak je eigen sleutelhanger’. In het gymlokaal werd gesport en verderop ontdekten kinderen hoe robots de wereld kunnen overnemen. De school bruiste door het enthousiasme van de groep acht leerlingen. Aan het einde van de middagen waren alle leerlingen een ervaring rijker én een stap dichter bij een belangrijke stap in hun loopbaan.

Herman Hofman, sectordirecteur van de locatie havo/vwo is blij dat hij de kinderen dit jaar weer samen met hun leerkracht op school kon ontvangen. “De afgelopen jaren moesten we door corona dit evenement diverse keren annuleren en zoeken naar alternatieve oplossingen. We hebben dit jaar de DLW experience daarom bewust een maand eerder dan gebruikelijk georganiseerd. Dit jaar konden de kinderen van groep 8 gewoon weer, zonder rekening te houden met allerlei coronamaatregelen, kennismaken met onze school. Dat is fijn voor ze, want zelf een les ervaren en sfeer proeven is toch het allerbeste om een goede schoolkeuze te maken!”

Open Dagen
In november, december, januari en februari organiseren we ook Open Dagen. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen dan samen met hun ouders in kleine groepjes een rondleiding door de school volgen om kennis te maken met de leerlingen en docenten. Aanmelden vooraf is nodig en kan via www.delagewaard.nl/opendag