Nieuws

Filter
Alles
NexTech
Scholarship
diploma-uitreiking
Rookvrije school
slagingspercentages
Examenuitslag
Coronavirus
timmerwedstrijd
2e prijs
muziek
showtime
talent
ski
snowboard
winterberg
Open Huis
Eigen Koers
kerstdinnershow
Groep8
Opstapklas
Project Afrika
ouderavond
social media
TeamAlert
Verkeersveiligheid
Gouden Schoolkantine Schaal
vacatures
vacature docent
Sterk Techniek Onderwijs
Subsidie
in memoriam
Olympic Moves
Sport
Volleybal
Korfbal
Scholenportcompetitie
excursie
B&B dag

NexTech scholarship voor leerlingen atheneum 6

03-07-2020

Felicitaties voor Colinda, Iris, Karlijn en Kyara uit atheneum 6 🎉 Zij ontvingen 2 juli bij Krohne een scholarship t.w.v. 8400,- van NexTech voor hun profielwerkstuk. Colinda en Iris onderzochten voor hun profielwerkstuk of 5G een gevaar voor de gezondheid is of niet? Kyara en Karlijn onderzochten of er een goedkoop systeem ontworpen kan worden om fijnstof uit de lucht te filteren. Ze werden begeleid door docent Mark van de Wetering.

NexTech Scholarship
NexTech scholarship voor leerlingen atheneum 6

Rode loper voor geslaagden havo/vwo

03-07-2020

Bij de diploma-uitreikingen deze week werden alle geslaagde leerlingen van onze locatie havo/vwo feestelijk ontvangen op een rode loper onder begeleiding van muzikanten van De vrolijke noot van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam.

diploma-uitreiking
Rode loper voor geslaagden havo/vwo

Rookvrije school

29-06-2020

'Dit terrein is rookvrij.' Deze tekst prijkt op een bord dat Kees de Ruijter (wethouder onderwijs) en Herman Hofman (sectordirecteur CSG De Lage Waard locatie havo/vwo) samen onthulden op het schoolplein van CSG De Lage Waard, locatie havo/vwo. Wij willen – net als alle andere Papendrechtse scholen – jongeren beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Als jongeren anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals leerkrachten, sporttrainers en ouders. Vanaf 1 augustus a.s. zijn scholen verplicht om een rookvrij terrein te hebben. 

Rookvrije schoolterreinen

Een rookvrij terrein beschermt kinderen en jongeren ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. Wethouder Kees de Ruijter van gemeente Papendrecht: "Binnen onze gemeente wordt op steeds meer plekken toegewerkt naar een rookvrije omgeving voor kinderen, zoals bij scholen en sportverenigingen. Als gemeente ondersteunen wij dat van harte. Het is belangrijk dat we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de mogelijke verleiding om te gaan roken. Ik ben er trots op dat het primair en voortgezet onderwijs zo eensgezind en voortvarend de daad bij het woord heeft gevoegd: álle schoolterreinen in onze gemeenten zijn rookvrij."

Bron: https://www.papendrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Nieuws_en_bekendmakingen/Nieuwsarchief/2020/Juni/Alle_schoolterreinen_van_Papendrecht_rookvrij

Rookvrije school
Rookvrije school

Hoera geslaagd!

05-06-2020

Donderdag 4 juni was het nationale slaagdag. Vanwege het wegvallen van de examens door corona, is de nationale slaagdag in het leven geroepen, zodat leerlingen toch konden vieren dat ze geslaagd zijn. 

diploma-uitreiking slagingspercentages Examenuitslag
Hoera geslaagd!

Weer naar school!

02-06-2020

Onze leerlingen mogen vanaf vandaag 2 juni op beide locaties weer naar school. De lessen worden (aangepast) hervat.

Weer naar school!

Update coronavirus

16-03-2020

Tot 1 juni 2020 mag er geen les worden gegeven op de scholen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij werken op dit moment via onderwijs op afstand. De centrale eindexamens die gepland stonden voor mei 2020 gaan niet door. Vanaf 2 juni gaat onze school weer beperkt open. Leerlingen en ouders worden per mail op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen.  

Coronavirus
Update coronavirus

Zilver voor barbecuetafel van Daniël de Wind

17-02-2020

Vorige week vond de jaarlijkse regionale ‘timmerwedstrijd’ voor scholen plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Bouwmensen Zuid-Holland-Zuid, een coöperatieve vereniging van bouw- en infraopleidingsbedrijven.

timmerwedstrijd 2e prijs
Zilver voor barbecuetafel van Daniël de Wind

Veel talent bij Showtime

17-02-2020

Afgelopen week lieten leerlingen van de locatie havo/vwo hun talenten zien of horen tijdens Showtime. Uit alle leerjaren werd de podiumkunst; muziek vertegenwoordigd. Leerlingen deden individueel of als groep mee.

muziek showtime talent
Veel talent bij Showtime

Sneeuwpret in Winterberg voor 3e klas havo/vwo

03-02-2020

Afgelopen vrijdag vertrokken 52 leerlingen van de 3e klas havo/vwo met begeleiders ’s ochtends vroeg met de bus naar Winterberg in Duitsland.

ski snowboard winterberg
Sneeuwpret in Winterberg voor 3e klas havo/vwo

Leerzaam Open Huis

24-01-2020

Afgelopen week organiseerden we op beide locaties Open Huis voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en zij-instromers. Het was gezellig druk. De kinderen kregen deze avond de gelegenheid om samen met hun ouders sfeer te proeven en kennis te maken met de school.

Open Huis
Leerzaam Open Huis

EHBO diploma voor leerlingen Eigen Koers

20-12-2019

Leerlingen uit de eerste tot en met de derde klas volgen het programma Eigen Koers. Een aantal uur per week kiezen zij een module naar keuze. 

Eigen Koers
EHBO diploma voor leerlingen Eigen Koers

Geslaagde kerstdinnershow

20-12-2019

Afgelopen woensdag organiseerde een team enthousiaste docenten samen met leerlingen een kerstdinnershow voor leerlingen, ouders en medewerkers.

kerstdinnershow
Geslaagde kerstdinnershow

Leerlingen Eigen Koers spelen Sintvoorstelling op basisscholen

09-12-2019

Afgelopen week speelden leerlingen van CSG De Lage Waard een Sinterklaasvoorstelling voor kinderen van groep 1 en 2 van basisscholen Prins Constantijn en IKC Beatrix in Papendrecht. De kinderen werden meegenomen in een verhaal met uiteraard een probleem dat Sinterklaas en zijn Pieten moesten oplossen.

Eigen Koers
Leerlingen Eigen Koers spelen Sintvoorstelling op basisscholen

1200 groep 8 leerlingen proeven sfeer op CSG De Lage Waard

25-11-2019

Afgelopen maandag- en dinsdagmiddag namen er 1200 basisschoolleerlingen deel aan de DLW experience op beide locaties van CSG De Lage Waard. Zo’n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Open Huis Groep8
1200 groep 8 leerlingen proeven sfeer op CSG De Lage Waard

Opstapklas presenteert Project Afrika

05-11-2019

Afgelopen weken hebben de leerlingen van de Opstapklas gewerkt aan Project Afrika. Tijdens verschillende lessen leerden de leerlingen over het prachtige continent en zijn ze veelal creatief aan de slag gegaan.

Opstapklas Project Afrika
Opstapklas presenteert Project Afrika

Ouders wegwijs in mediaopvoeding

30-09-2019

Internet, smartphones, sociale media zoals Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat en Twitter zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wat u als ouder doet of juist laat, heeft invloed op het opgroeien van uw kind. Maar wat kan wel en wat kan niet?

ouderavond social media
Ouders wegwijs in mediaopvoeding

TeamAlert vergroot kennis verkeersregels brugklassers

27-09-2019

Onder leiding van TeamAlert testten en vergrootten de brugklassers vmbo/mavo hun kennis van de verkeersregels.

TeamAlert Verkeersveiligheid
TeamAlert vergroot kennis verkeersregels brugklassers

Gouden Schoolkantine Schaal voor CSG De Lage Waard

12-09-2019

CSG De Lage Waard heeft voor beide locaties een Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Vandaag is de schaal uitgereikt door de medewerkers van Markies die de schoolkantines beheren. 

Gouden Schoolkantine Schaal
Gouden Schoolkantine Schaal  voor CSG De Lage Waard

Leerlingen wassen auto's voor Kika

19-07-2019

Vorige week wapperde de KiKa-vlag fier bij de locatie vmbo/mavo aan de Burgemeester Keijzerweg. De tweede klas vmbo basis kader organiseerde als klassenklus een autowasactie op de parkeerplaats van het schoolplein.

Leerlingen wassen auto's voor Kika

Gezocht: nieuwe collega's

04-07-2019

Wil je meewerken aan goed onderwijs?
Heb je oog voor mens en omgeving en werk je graag samen met collega’s?
Heb je affiniteit met jongeren in het voortgezet onderwijs?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

vacatures vacature docent
Gezocht: nieuwe collega's

Subsidie voor Sterk Techniekonderwijs

04-07-2019

Het kabinet investeert de komende drie jaar 100 miljoen euro om het tekort aan technisch geschoold personeel terug te dringen en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verbeteren. Ook de Noordelijke Drechtsteden, bestaande uit het Loket, DevelsteinCollege, Griendencollege, CSG De Lage Waard, Walburg College en Willem de Zwijger College ontvingen subsidie met hun regioplan en samenwerkingsovereenkomst met mbo Da Vinci College, werkgevers Drechtsteden en lokale overheden.

Sterk Techniek Onderwijs Subsidie
Subsidie voor Sterk Techniekonderwijs

Drieling slaagt voor vmbo-diploma

01-07-2019

Afgelopen vrijdag was de uitslag van de examens voor het 2e tijdvak. In de ochtend konden de leerlingen een telefoontje verwachten. Voor drieling Van Tuijl was het bijzonder spannend. Twee van de drie waren al geslaagd en wachtten op het goede nieuws voor hun zus.

diploma-uitreiking slagingspercentages
Drieling slaagt voor vmbo-diploma

In memoriam

24-06-2019

Zondag 23 juni ontvingen we het verdrietige bericht dat onze collega Frank Scheer na een ziekbed is overleden.

in memoriam
In memoriam

Olympic Moves: zilver en brons

11-06-2019

Afgelopen vrijdag wonnen drie deelnemende korfbalteams van CSG De Lage Waard zilver en brons. Ook het damesvolleybalteam won brons bij Olympic Moves, de grootste scholensportcompetitie van Nederland.

Olympic Moves Sport Volleybal Korfbal Scholenportcompetitie
Olympic Moves: zilver en brons

B&B dag: leerlingen trekken van binnen naar buiten!

03-06-2019

Op 23 mei organiseerde de locatie vmbo/mavo een B&B dag. B&B staat voor: van Buiten naar Binnen en van Binnen naar Buiten. Een groot deel van de leerlingen trok erop uit om buiten de school kennis op te doen. Ook kwamen er interessante personen van buiten de school naar binnen.

excursie B&B dag
B&B dag: leerlingen trekken van binnen naar buiten!