Header mentor

"Als brugklasmentor probeer ik een rustpunt voor hen te zijn, iemand bij wie ze altijd terecht kunnen.”
Mentor Martijn van den Dool

Op de basisschool heeft uw kind heel de dag les van één juf of meester. Op de middelbare school is dit anders: gedurende de dag komen er verschillende (vak) docenten voorbij. Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor coacht en begeleidt uw kind en is altijd op de hoogte van de voortgang van uw kind; zowel qua cijfers als op sociaal/emotioneel vlak. Hij/zij is dan ook uw eerste aanspreekpunt wanneer u vragen heeft of als u zich zorgen maakt om uw kind. Tijdens ouderavonden bespreekt de mentor met u hoe het met uw kind gaat en kunt u uiteraard uw vragen stellen.

“In korte tijd verandert er heel veel voor de kinderen die net van de basisschool komen. Opeens zijn ze weer de jongsten van de school en moeten ze letterlijk en figuurlijk een nieuwe weg vinden. Als brugklasmentor probeer ik een rustpunt voor hen te zijn. Iemand bij wie ze altijd terecht kunnen.

De ene keer is dat voor een verloren sleutel en een andere keer, omdat er een ruzie moet worden opgelost. Mentor zijn is een dankbare rol; de leerlingen zijn open en eerlijk en komen ook geregeld vragen hoe het met mij gaat. En als je ziet dat ze het goed doen en de school na vier jaar als jongvolwassenen verlaten, maakt dat je best een beetje trots.”

>> Vind je dit artikel leuk? Lees onze krant voor meer verhalen van leerlingen, docenten en ouders!

Meer weten

Wil je meer ontdekken over onze school? 

  • Bezoek onze website voor meer info over onze  opleidingen.
  • Bekijk de video's op ons YouTube-kanaal voor een indruk van onze school.
  • Doorzoek onze schoolwiki (digitale schoolgids) voor meer informatie over alle praktische zaken.
  • Download onze Open Dag App voor alle informatie over onze open dagen!

Heb je een vraag? Bel of mail ons!