CSG De Lage Waard

CSG De Lage Waard is een christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo waar iedereen welkom is. Vanuit twee locaties in Papendrecht helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Kwaliteit staat daarbij bovenaan: wat we doen, doen we goed! Met een team betrokken docenten en een zeer breed onderwijsaanbod, zorgen we ervoor dat je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen.

Van het praktisch ingestoken Talent XL vmbo tot en met onze Globe Science school: op CSG De Lage Waard krijg je de ruimte om te groeien op jouw manier. Kun je wat extra uitdaging gebruiken? Dan zijn er allerlei extra projecten op het gebied van kunst, ICT en techniek. Ook kun je je DELF-diploma halen (Frans), Cambridge Advanced Exam doen (Engels) of kiezen voor onze Talentlijn Sport. Waar jouw talent ook ligt: op CSG De Lage Waard ga je ermee aan de slag!

Heb je wat extra ondersteuning nodig? Dan kun je rekenen op goede begeleiding. Bijvoorbeeld op het gebied van dyslexie. Voor het vmbo is er een Zorgklas, waarin leerlingen in kleinere groepen worden voorbereid op de bovenbouw. Zo kan jij groeien, op de manier die bij jou past. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om leren. We vinden het ook belangrijk dat je met plezier terugkijkt op jouw middelbareschooltijd. Daarom besteden we veel aandacht aan het voorkomen van pestgedrag en doen we veel leuke educatieve dingen met elkaar; zoals gezellige educatieve uitjes, buitenlandse reizen en werkweken.

CSG De Lage Waard biedt jou een stevige basis en heel veel mogelijkheden om met jouw talent aan de slag te gaan. Op CSG De Lage Waard ontdek je wat je kunt. En dat is vaak meer dan je denkt. Daardoor haal je niet alleen een mooi diploma, maar groei je als leerling én als persoon. Dat noemen wij: geslaagd groeien!

 

NIEUW: schoolwiki (schoolgids)

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

NIEUW: schoolwiki (schoolgids)

Sportieve start voor brugklassen

Afgelopen week startten alle nieuwe brugklasleerlingen op CSG De Lage Waard. Tijdens deze eerste...

Sportieve start voor brugklassen

Klaar voor de start?!

Komende maandag 31 augustus starten we weer op school. Hieronder vind je een schema met de...

Klaar voor de start?!
dlwp logo lwoozorgklas 3 TalentXL logo CMYK jpeg delp logo meermavo 1   delp logo eigenkoers V2 los

Hoeveel uur sport krijgen de leerlingen per week?

De leerlingen krijgen drie uur regulier LO en daarnaast twee uur talentlijn sport. Ze gaan dus bijna dagelijks sporten.

Wat voor sporten gaan de leerlingen doen tijdens de talentlijn sport?

De leerlingen gaan sporten doen die niet tijdens de reguliere LO lessen worden gedaan. Een aantal voorbeelden zijn: waterpolo, rugby, tennis, schaatsen en atletiek.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn €100.

Wat krijg ik voor dit bedrag?

De leerlingen krijgen sportkleding. Van dit bedrag worden ook sport clinics betaald. Voor sommige sport clinics worden trainers van buiten de school ingehuurd.

Is er een toelatingstest?

Nee, iedereen is welkom.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Via het aanmeldingsformulier op onze website: er is een apart hokje voor de sportklas op de eerste pagina van het formulier.