In welke leerjaren wordt er volgend jaar (2018-2019) gewerkt met een laptop?

In alle brugklassen èn de tweede- en derdeklas van de TL.

Hoe komt mijn kind aan een laptop?

De laptops worden aangeschaft via de Rent Company. Dit bedrijf zorgt ook voor een servicecontract. Als de laptop kapot gaat, heeft de school een leenexemplaar voor uw kind. Dit voorkomt dat er tijdens de lessen niet verder gewerkt kan worden.

Mag er een eigen laptop worden aangeschaft?

Nee, we werken allemaal met dezelfde laptops. Deze laptops worden uitgerust met een batterij met een langere levensduur. Zo kunnen leerlingen de gehele dag gebruik maken van hun laptop.

Hoe verloopt de aanschaf/huur via de Rent Company?

In mei is er een informatieavond over de aanschaf/huur van de laptop. Na die avond ontvangt u een brief met een website en inlogcode.

Wanneer krijg ik de informatie en wat moet ik doen?

Bij de plaatsingsbrief van uw zoon/dochter ontvangt u een uitnodiging voor de hierboven genoemde informatieavond. Tijdens deze avond ontvangt u verdere informatie.

Valt er wat te kiezen tussen laptops of is er één voorgeschreven laptop?

Er kan een keuze gemaakt worden tussen twee verschillende laptops (een Acer en een Dell).

Wat zijn de kosten van de laptop?

U kunt dus kiezen uit twee soorten laptops: Acer of Dell. Beide laptops kunnen worden gekocht of gehuurd. Als u de laptop koopt, wordt er korting gegeven. Als u de laptop huurt, betaalt u maandelijks een bedrag. In beide gevallen verloopt de betaling via de Rent Company. Onderstaande bedragen geven een indicatie van de kosten voor het huidige cursusjaar. De prijzen voor volgend jaar worden bekend gemaakt op de informatieavond in mei.

-          Acer, aanschafprijs €580. Maandelijks huurbedrag €12,35.

-          Dell, aanschafprijs €699. Maandelijks huurbedrag €14,85.

Wat houden de servicekosten in?

Er wordt een langere garantie verleend op de apparatuur. Als er een laptop kapot gaat, is er op school een vervangende laptop beschikbaar zodat uw kind gewoon het onderwijs kan blijven volgen. Via school wordt de laptop opgestuurd naar de Rent Company voor reparatie. Er is dekking tegen diefstal en schade, doorlopende transport- en verblijfsdekking. Er wordt bij de laptop een solide beschermhoes geleverd. Let op! Bij schade is er een eigen risico van €50.

Kunnen we de laptop ook thuis gebruiken en er zelf iets op installeren?

De laptop is van uw kind en mag thuis ook worden gebruikt. Eigen programma’s installeren mag ook.

Wat moet ik doen als we de laptop niet kunnen betalen?

Als u vanwege uw persoonlijke situatie de laptop niet kunt aanschaffen en ook de huuroptie niet kunt betalen, kunt u via de gemeente contact opnemen met Stichting Leergeld.

Verdwijnt door de komst van de laptop het boekenpakket?

Nee, we werken met boeken en een laptop. De Lage Waard betaalt alle boeken voor de leerlingen, dus als ouder heeft u geen kosten aan de lesboeken van uw kind.