Je BBL2-opleiding volgen, kan gewoon in Papendrecht. In september starten er weer mbo-opleidingen: Machine operator houttechniek en Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. De lessen worden gegeven door docenten van CSG De Lage Waard en het ROC Da Vinci College. Deze twee scholen bieden de mbo-opleidingen in Papendrecht samen aan. 

BBL-opleiding: leren en werken
Bij een BBL-opleiding werk je vier dagen in de week en verdien je dus salaris. Je gaat één dag per week naar school om de theorie onder de knie te krijgen. De theorie die je op school leert, pas je direct toe in je leerwerkbedrijf. Om een BBL-opleiding te kunnen volgen, heb je een leerwerkbedrijf nodig: een bedrijf waar je werkt tijdens je opleiding. Niet ieder bedrijf mag een BBL-student in dienst nemen en begeleiden. Daar is een keurmerk voor nodig. Je zoekt zelf je leerwerkbedrijf. Uiteraard zetten wij wat bedrijven voor jou op een rijtje.

Hier ga je naar school
Je gaat dus één dag per week naar school. Als je kiest voor de opleiding in Papendrecht, volg je je opleiding in het gebouw van CGS De Lage Waard. Misschien vraag je je af hoe dat gebouw er dan precies uitziet. We hebben een virtuele tour voor je gemaakt; daar wandel je online door ons gebouw heen.
Je bekijkt hier de virtuele tour

De opleidingen
Vanuit Papendrecht worden twee BBL-opleidingen gegeven; beiden op niveau 2. Wil je meer weten over wat de opleidingen inhouden en wat je ermee kunt nadat je je diploma hebt gehaald? Bekijk deze filmpjes dan even:

Meer info? Loop gewoon even binnen!
Onze locatie is dagelijks geopend van 8.15-15.30 uur voor aankomende studenten en hun ouders/verzorgers. Bezoek ons Techniekplein en bekijk waar je les gaat krijgen. Of voer een persoonlijk (loopbaan)gesprek met één van onze vakdocenten. Als je van tevoren even meldt dat je komt, houden we daar rekening mee. Dat kan via: m.j.lobbezoo@delagewaard.nl of 078-6442020 (Martin Lobbezoo).

Aanmelden 
Aanmelden gaat via de website van het Da Vinci College. Klik hieronder naar de juiste opleidingspagina; klik daar op de oranje knop AANMELDEN om je aan te melden voor de opleiding.

>> MELD JE HIER AAN VOOR MEUBELMAKER/(SCHEEPS)INTERIEURBOUWER

>> MELD je hier aan voor MACHINeoperator HOUTTECHNIEK    

De mbo-opleidingen in Papendrecht zijn mogelijk gemaakt door Sterk Techniek Onderwijs. Sterk Techniek Onderwijs regio Noordelijke Drechtsteden is een regionaal samenwerkingsverband van scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Die samenwerking heeft als doel om de kwaliteit van de technische leerloopbaan te versterken, meer leerlingen te werven voor technische profielen en jonge beroepsprofessionals een aantrekkelijke en kansrijke route tot de regionale arbeidsmarkt te bieden. De scholen die participeren zijn Het Griendencollege, Loket, Walburgcollege, Develsteincollege, Willem de Zwijger college, CSG De Lage Waard en ROC Da Vinci College.