Meer mavo - Meer keuze, meer sport!

Wij dagen altijd alle leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen. Zo ook bij jou in de brugklas mavo/havo. Samen ontdekken we wat het beste bij jou past. We werken op mavo/havo-niveau. Je krijgt les in vakken als Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, aardrijkskunde, muziek, beeldende vorming en techniek. Heb je extra uitdaging nodig dan krijg je verdiepende stof aangeboden om te kunnen werken op havo-niveau of verbreding van de lesstof op mavo/havo niveau. Samen met jouw ouders bepalen we jouw doelen en kijken we hoe jij je ontwikkelt. De warme overdracht van de basisschool is ons vertrekpunt. We vinden het vooral belangrijk dat jij op de goede plek terecht komt in de tweede klas. Na de brugklas ga je naar mavo 2 of naar havo 2. Beide opleidingen zijn een goede basis voor een vervolgopleiding. 

Check het filmpje van Meer mavo voor een indruk.

Meer keuze
In de mavo/havo brugklas kun je kiezen. Wil je bijvoorbeeld tot in detail weten hoe je verf kunt maken? Je eigen stad bouwen van technisch lego? Leren koken als een Franse chef? Of aan de slag als fotograaf zodat je foto's leert maken én 
bewerken? Wat het ook wordt, één middag in de week heb jij het helemaal voor het kiezen! Onze keuzemogelijkheden hebben een eigentijdse insteek. Je bent praktisch, technisch, ondernemend, creatief of zorgend bezig. Je ontdekt daardoor wat je leuk vindt en waar je goed in bent! Je leert om keuzes te hebben en keuzes te maken. Zo weet je gemakkelijk welk praktisch vak jij straks in de derde klas wilt volgen. 

Meer sport
Houd jij van sport? Veel sport? Kies dan voor ‘Meer sport’. In plaats van één middag in de week zelf je vakken te kiezen, volg je extra uren sport in de week en maak je kennis met sporten als tennis, waterpolo, atletiek, schaatsen en rugby. Dat zijn activiteiten die buiten het normale sportprogramma vallen. Je volgt verschillende onderdelen op school, maar ook op diverse locaties in de regio. Soms met je eigen gymdocent, soms met speciale sportinstructeurs. Naast zelf sporten geven we ook aandacht aan: samenwerking, leiding geven, gezondheid en hulpverlening. Zo ontwikkel jij optimaal je sportieve talent!  Als je kiest voor meer sport, krijg je het hele jaar vijf uur sport in de week.

Benieuwd naar de lessen van Meer sport? Bekijk de vlog die de docent van de sportklas maakte van de afgelopen weken of van de sporten: hockey, voetbalturnen, fitness, breakdance, krav maga en waterpolo.

Meer weten?

Voor vragen of het maken van een afspraak, kun je contact met ons opnemen, telefoon 078 644 20 20.

delp logo meermavo 1