Header

Wie zijn wij?

CSG De Lage Waard is een christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo waar iedereen welkom is. Vanuit twee locaties in Papendrecht helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Kwaliteit staat daarbij bovenaan: wat we doen, doen we goed! Met een team betrokken docenten en een zeer breed opleidingsaanbod zorgen we ervoor dat je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen.
Van het praktisch ingestoken Talent XL vmbo tot en met onze Globe Science school: op CSG De Lage Waard krijg je de ruimte om te groeien op jouw manier.  Check onze filmpjes van Eigen Koers, Meer mavoTalent XL vmbo en LWOO/Zorgklas voor een indruk van onze opleidingen. Of lees ons magazine!
Wil je weten hoe het in de brugklas gaat? Onze leerlingen Guido en Naomi laten het je zien! Kijk ook op onze schoolwiki voor meer informatie over onze opleidingen op onze locatie vmbo/mavo en/of de locatie havo/vwo.

Kom sfeer proeven

Benieuwd hoe CSG De Lage Waard er van binnen uitziet? Kom sfeer proeven tijdens DLW experience of onze Open Dag! 

DLW experience - 22 & 23 november 13.15 - 15.15 uur| voor leerlingen groep 8 
Ervaar hoe het echt is op onze school. Volg lessen of een workshop. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘Pop up your English’ of ‘Kraak jij de kluis?’. Meld je hier aan.

Informatieavond - 24 (vmbo/mavo) en 25 november (havo/vwo) 19.30 - 21.30 uur| voor ouders
Natuurlijk willen ook je ouders weten hoe het is op onze school. Zij zijn van harte welkom op de informatieavond voor ouders op beide locaties. We geven uitleg over de verschillende opleidingen, leerwegen en leerlingbegeleiding en we lichten de identiteit van onze school verder toe. Aanmelden is niet nodig. 

Open Dag - 18 (vmbo/mavo) en 19 januari (havo/vwo) 2022 | voor leerlingen groep 8 en ouders
Tijdens onze Open Dag zetten we onze deuren open voor jou en jouw ouders. Wandel op je eigen tempo door onze school. Maak kennis met onze leerlingen en docenten. Bezoek de lokalen. Neem deel aan leuke activiteiten en stel al je vragen! Op de locatie vmbo/mavo ben je van harte welkom tussen 18.30 - 21.00 uur, op de locatie havo/vwo van 15.30 - 17.30 uur en van 19.00 - 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. 

DLW tour locatie vmbo/mavo - 26 januari en 2, 9 en 16 februari 2022 | voor leerlingen groep 8 en ouders
Speciaal voor ouders en leerlingen van groep 8 die in een kleine groep onze school willen zien, organiseren we op onze locatie vmbo/mavo (Burgemeester Keijzerweg 5) een tour op woensdagmiddag 26 januari en 2, 9 en 16 februari 2022 van 14.30 - 16.00 uur. Onze docenten en leerlingen geven een rondleiding en zijn uiteraard beschikbaar voor alle vragen. Meld je hier aan.

Moeilijk om te kiezen

Soms kun je écht geen keuze maken tussen twee scholen of misschien hebben je ouders voorkeur voor de ene school en jij voor de andere. Als je er niet uit komt, neem dan contact op met de brugklasafdeling van CSG De Lage Waard. Wij denken graag met je mee. Vraag een gesprek aan of loop een dagje mee met een brugklas. Dat helpt je misschien om de juiste keuze te maken.

Meer weten

Wil je meer ontdekken over onze school? 

  • Download onze Open Dag App
  • Lees op de website meer over onze verschillende opleidingen.
  • Bekijk de video's op ons YouTube-kanaal voor een indruk van onze school.
  • Doorzoek onze schoolwiki (digitale schoolgids) voor meer informatie over alle praktische zaken.

Heb je een vraag? Bel of mail ons!