Opleidingsaanbod

Jij kunt meer dan je denkt! Op CSG De Lage Waard geloven we in jou en helpen we je het beste uit jezelf te halen. Of je nu een denker bent of een doener, uitblinkt in sportiviteit of creativiteit: je krijgt de kans jezelf te ontwikkelen, op de manier die bij jou past. Van vmbo tot en met vwo, van extra begeleiding tot en met extra uitdaging: samen gaan we voor jouw groei!

Talent XL vmbo
Uniek is dat je bij ons op het vmbo direct een praktische route volgt. Je gaat in het eerste leerjaar al aan de slag op onze Leer- en Werkpleinen en maakt kennis met diverse profielen. Bij Produceren, Installeren & Energie (PIE) leer je bijvoorbeeld hoe je een schakelkast maakt. Bij Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) metsel je een muur of maak je meubels. Bij Economie & Ondernemen start je een webshop en bij Zorg & Welzijn bak je zelf pannenkoeken. Bekijk het filmpje voor een indruk of lees verder in de brochure.

Meer mavo – Meer keuze, meer sport
In onze mavo/havo brugklas bepaal jij zelf één middag in de week wat je gaat doen! Bij ‘Meer keuze’ ben je praktisch, technisch, ondernemend, creatief of zorgend bezig. Je ontdekt daardoor wat je leuk vindt en waar je goed in bent! Houd jij van sport? Veel sport? Kies dan voor ‘Meer sport’. Je sport vijf uur in de week en maakt kennis met sporten als tennis, waterpolo, atletiek, schaatsen en rugby. Je volgt verschillende onderdelen op school, maar ook op diverse locaties in de regio. Zo ontwikkel jij optimaal je sportieve talent! Lees er meer over in de brochure.

LWOO/Zorgklas - Gewoon onderwijs met eigen aanpak
Heb je extra ondersteuning nodig? In de onderbouw vmbo/mavo hebben we het lwoo (leerwegondersteuning) en de Zorgklas voor als je veel structuur en duidelijkheid nodig hebt (zoals bijvoorbeeld bij autisme). In kleine klassen bereiden we je met meer begeleiding voor op de bovenbouw. Bekijk het filmpje voor een indruk of lees de brochure!

Bepaal je Eigen Koers op de havo en het vwo
Op onze locatie havo/vwo kun je kiezen. Weet je nog niet welk niveau je gaat volgen? Dan kies je de schakelklas havo/vwo. Heb je een enkelvoudig vwo advies? Kies dan voor de atheneumklas. Voor beide types brugklas geldt het programma Eigen Koers. Je kiest in verschillende periodes van het jaar voor extra ondersteuning, kennismaking met een vak of beroep of extra verdieping. Ondersteuning is bijvoorbeeld bijles of faalangstreductietraining. Bij verdieping ontdek en ontwikkel je jouw talent en volg je bijvoorbeeld vakken als dansen, programmeren, vloggen, freerunnen. Wil je extra uitdaging? Dan kun je in de bovenbouw kiezen uit de programma’s Cambridge Advanced English, Diplome d’études en langue française (DELF) en VECON BUSINESS SCHOOL. Lees er meer over in de brochure!

scholen op de kaart
 
Op scholenopdekaart.nl vind je informatie over het onderwijs en de resultaten van middelbare scholen en basisscholen. Je kunt eenvoudig scholen vergelijken. Uiteraard staan wij ook op de kaart!