Het draait niet alleen om leren: we vinden het belangrijk dat je met plezier terugkijkt op jouw middelbareschooltijd. En dus hebben we het vooral ook erg gezellig met elkaar! Zo gaan we regelmatig op pad voor uitjes en excursies, buitenlandse reizen en werkweken. Onze docenten zorgen vanuit hun vak voor allerlei bijzondere projecten. Zo kun je meedoen aan een wedstrijd raketten bouwen met de ingenieurs van vliegtuigbouwer Fokker of race je tegen je klasgenoten met een zelfgebouwd bootje op zonne-energie. Hoe leuk is dat!

Excursies
Zeker één keer per jaar ga je met je klas op pad naar bijvoorbeeld Nemo, Geofort of de stad Ieper. Voor leerlingen in de bovenbouw organiseren we buitenlandse reizen en werkweken met bestemmingen als London, Parijs, Praag of Barcelona. Bekijk de vlog van de excursie van de brugklassers naar NEMO in Amsterdam. Deze excursie was een kick-off van het project 'bruggen bouwen' voor de vakken Natuurkunde, Scheikunde en Techniek.
 london eye
Moestuin en educatief bos
Op de locatie havo/vwo krijgt iedere brugklas in de maanden mei en juni een tuin met houten kweekbakken. Je zaait groenten en onderhoudt de tuin. Je geeft water, verwijdert onkruid en je oogst uiteindelijk! Op de locatie vmbo/mavo hebben we een educatief bos op het schoolplein waar je kennis maakt met de natuur en ons voedsel. Je leert dat beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Zonder regenwormen geen losse grond waar de plantenwortels zo van houden en zonder bijen geen pompoen!
 20190701DLW 29
Schooltoneel
Een groep enthousiaste docenten geeft elke vrijdagmiddag toneellessen aan een groep leerlingen uit de tweede klas en hoger. De uitvoering is in april. De toneelgroep speelt drie keer voor de eigen school en een woensdagochtend voor groep 7-leerlingen van basisscholen in Papendrecht.
 20190410DLW 198
Schoolband
Houd je van muziek? Speel dan mee in onze schoolband! Soms treed de band op bij vieringen en feesten.
Schoolband
Sportactiviteiten
Naast de vaste sportlessen organiseren we sportdagen: voetbal en hockey maar ook sporten als bootcamp, kanovaren of boogschieten. Jaarlijks organiseren we een uitje naar de Uithof waar je kunt skiën, schaatsen, klimmen of airsoft kunt spelen. Ook nemen we jaarlijks deel aan de landelijke scholencompetitie Olympic Moves. Elk jaar vaardigen we meerdere teams af voor de sporten korfbal, tennis en volleybal. 
 20190416DLW 25
Gebedsgroepen
Op de locatie havo/vwo is er een groep leerlingen die wekelijks bij elkaar komt als gebedsgroep Devotion. Je kunt hier terecht om een praatje te maken over het geloof, of met iemand te bidden.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Showtime
Ieder schooljaar kunnen leerlingen uit alle leerjaren hun talenten laten zien of horen tijdens Showtime. Laat je zangkunsten horen of geef je op met een dansgroep!
 DSC 0055 copy