Hoe komt mijn kind aan een laptop?

De laptops worden aangeschaft via The Rent Company. Dit bedrijf zorgt ook voor een servicecontract. Als de laptop kapot gaat, heeft de school een leenexemplaar voor uw kind. Dit voorkomt dat er tijdens de lessen niet verder gewerkt kan worden. Heeft u vragen over het bestelproces of een technische vraag? Bezoek dan de 'meest gestelde vragen pagina van The Rent Company'.

Mag er een eigen laptop worden aangeschaft?

Nee, we werken allemaal met dezelfde laptops. Deze laptops worden uitgerust met een batterij met een langere levensduur. Zo kunnen leerlingen de gehele dag gebruik maken van hun laptop. Voor de leerlingen in de bovenbouw geldt dat leerlingen zelf een laptop mogen aanschaffen, mits de laptop aan de gecommuniceerde minimale systeemeisen voldoet.

Hoe verloopt de aanschaf/huur via The Rent Company?

Eind mei ontvangt u een brief met meer informatie over de aanschaf/huur van de laptop. Hierin staan ook de gegevens die u nodig heeft om de laptop te bestellen.

Valt er wat te kiezen tussen laptops of is er één voorgeschreven laptop?

Er kan een keuze gemaakt worden tussen twee verschillende laptops.

Wat zijn de kosten van de laptop?

U kunt kiezen uit twee soorten laptops: Lenovo of Dell. Beide laptops kunnen worden gekocht of gehuurd. Als u de laptop koopt, wordt er korting gegeven. Als u de laptop huurt, betaalt u maandelijks een bedrag. In beide gevallen verloopt de betaling via The Rent Company. Onderstaande bedragen geven een indicatie van de kosten voor het komende cursusjaar. 

-          Dell, aanschafprijs €614,- Maandelijks huurbedrag €12,80 (op basis van 48 maanden).

-          Dell 2-in-1, aanschafprijs €696,- Maandelijks huurbedrag €14,50 (op basis van 48 maanden).

Bekijk de video met uitleg over The Rent Company en het Easy4u abonnement.

Wat houden de servicekosten in?

Er wordt een langere garantie verleend op de apparatuur. Als er een laptop kapot gaat, is er op school een vervangende laptop beschikbaar zodat uw kind gewoon het onderwijs kan blijven volgen. Via school wordt de laptop opgestuurd naar The Rent Company voor reparatie. Er is dekking tegen diefstal en schade, doorlopende transport- en verblijfsdekking. Er wordt bij de laptop een solide beschermhoes geleverd. Let op! Bij schade is er een eigen risico van €50.

Kunnen we de laptop ook thuis gebruiken en er zelf iets op installeren?

De laptop is van uw kind en mag thuis ook worden gebruikt. Eigen programma’s installeren mag ook.

Wat moet ik doen als we de laptop niet kunnen betalen?

Als u vanwege uw persoonlijke situatie de laptop niet kunt aanschaffen en ook de huuroptie niet kunt betalen, kunt u via de gemeente contact opnemen met Stichting Leergeld.

Verdwijnt door de komst van de laptop het boekenpakket?

Nee, we werken met boeken en een laptop. CSG De Lage Waard betaalt alle boeken voor de leerlingen, dus als ouder heeft u geen kosten aan de lesboeken van uw kind.