Header

Wie zijn wij?

CSG De Lage Waard is een christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo waar iedereen welkom is. Vanuit twee locaties in Papendrecht helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Kwaliteit staat daarbij bovenaan: wat we doen, doen we goed! Met een team betrokken docenten en een zeer breed opleidingsaanbod zorgen we ervoor dat je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen.
Van het praktisch ingestoken Talent XL vmbo tot en met onze Globe Science school: op CSG De Lage Waard krijg je de ruimte om te groeien op jouw manier.  Check onze filmpjes van Eigen Koers, Meer mavoTalent XL vmbo en LWOO/Zorgklas voor een indruk van onze opleidingen. Of lees onze krant!

Wil je weten hoe het in de brugklas gaat? Onze leerlingen Guido en Naomi laten het je zien! Kijk ook op onze schoolwiki voor meer informatie over onze opleidingen op onze locatie vmbo/mavo en/of de locatie havo/vwo.

Kom sfeer proeven

Benieuwd hoe CSG De Lage Waard er van binnen uitziet? Kom sfeer proeven! 

DLW tour| voor leerlingen groep 8 en ouders
De afgelopen periode was het fysiek bezoeken van onze locaties niet mogelijk. Inmiddels mag het weer, binnen de geldende richtlijnen. We werken achter de schermen voor beide locaties aan een leuk programma – de DLW tour – voor groep 8-ers en hun ouder/verzorger. Vanaf maandag 31 januari is het mogelijk om jezelf in te schrijven voor onze DLW tour. De tour wordt gegeven op beide locaties. Houd onze website en social media-kanalen in de gaten voor het laatste nieuws!

Online Open Dag | voor leerlingen groep 8 en ouders
Normaal gesproken kom je onze school en lessen bij ons op de locatie bekijken. Nu dat niet kan, organiseerden wij 18 en 19 januari online Open Dagen. Ben je benieuwd hoe onze school er van binnen uitziet en wie onze docenten zijn? Wil je weten welke vakken we geven en welke brugklas het beste bij jou past? Kijk onze online Open Dagen dan terug!

Ook ontwikkelden wij speciaal voor jou op onze beide locaties een virtuele tour. Je kunt op elk moment op onze school rondlopen en bijvoorbeeld bekijken waar je pauze kan houden of hoe de lokalen eruit zien. Ook vertellen onze leerlingen je alles over onze school en laten docenten zien hoe het bij ons gaat. Zo maak je alvast kennis en proef je online sfeer!

Online informatieavond| voor ouders groep 8
Wij zijn wij? Welke opleidingen kun je bij ons volgen? Hoe is de zorg voor onze leerlingen geregeld? Hoe is de sfeer op school? Hoeveel huiswerk krijgen onze leerlingen? Deze en nog veel meer vragen beantwoordden wij en onze leerlingen tijdens onze online informatieavond voor ouders van groep 8 leerlingen. Ook werden er veel vragen beantwoord die via de chat binnenkwamen. Heeft u ‘m gemist of wilt u ‘m terugkijken? Dat kan! Bekijk hier onze online informatieavonden. 

Moeilijk om te kiezen

Soms kun je écht geen keuze maken tussen twee scholen of misschien hebben je ouders voorkeur voor de ene school en jij voor de andere. Als je er niet uit komt, neem dan contact op met de brugklasafdeling van CSG De Lage Waard. Wij denken graag met je mee! Vraag een gesprek aan of loop een dagje mee met een brugklas (als de coronamaatregelen dit weer toestaan). Dat helpt je misschien om de juiste keuze te maken.

Meer weten

Wil je meer ontdekken over onze school? 

  • Download onze Open Dag App
  • Lees op de website meer over onze verschillende opleidingen.
  • Bekijk de video's op ons YouTube-kanaal voor een indruk van onze school.
  • Doorzoek onze schoolwiki (digitale schoolgids) voor meer informatie over alle praktische zaken.

Heb je een vraag? Bel of mail ons!