Header

Wie zijn wij?

CSG De Lage Waard is een christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo waar iedereen welkom is. Vanuit twee locaties in Papendrecht helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Kwaliteit staat daarbij bovenaan: wat we doen, doen we goed! Met een team betrokken docenten en een zeer breed opleidingsaanbod zorgen we ervoor dat je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen.
Van het praktisch ingestoken Talent XL vmbo tot en met onze Globe Science school: op CSG De Lage Waard krijg je de ruimte om te groeien op jouw manier.  Check onze filmpjes van Eigen Koers, Meer mavoTalent XL vmbo en LWOO/Zorgklas voor een indruk van onze opleidingen. Of lees ons magazine!
Wil je weten hoe het in de brugklas gaat? Onze leerlingen Guido en Naomi laten het je zien! Kijk ook op onze schoolwiki voor meer informatie over onze opleidingen op onze locatie vmbo/mavo en/of de locatie havo/vwo.

Kom sfeer proeven

Benieuwd hoe CSG De Lage Waard er van binnen uitziet? Speciaal voor jou ontwikkelden wij op onze beide locaties een virtuele tour. Je kunt op elk moment op onze school rondlopen en bijvoorbeeld bekijken waar je pauze kan houden of hoe de lokalen eruit zien! Ook vertellen onze leerlingen je alles over onze school en laten docenten zien hoe het bij ons gaat. Zo maak je alvast kennis met onze docenten en proef je online sfeer. Tot snel!

Informatieavond (online)| voor ouders
Ook je ouders willen natuurlijk weten hoe het op onze school gaat. Op beide locaties organiseerden we een digitale infoavond. We gaven uitleg over de verschillende opleidingen en leerwegen en lichtten de leerlingbegeleiding en de identiteit van de school verder toe. Waren jouw ouders of jij niet in de gelegenheid om deze te volgen? Of wil je 'm nog eens terugkijken? Dat kan! Bekijk hier de infoavonden.

Kennismaking groep 7| voor leerlingen
Zit je in groep 7 en ben je ook al nieuwsgierig naar onze school? Dat begrijpen wij! Het is helemaal niet gek om je nu al – samen met je ouders – te oriënteren. Speciaal voor leerlingen van groep 7 organiseren we daarom in april/mei een bijeenkomst. Heb je interesse? Meld je aan!

Moeilijk om te kiezen

Soms kun je écht geen keuze maken tussen twee scholen of misschien hebben je ouders voorkeur voor de ene school en jij voor de andere. Als je er niet uit komt, neem dan contact op met de brugklasafdeling van CSG De Lage Waard. Wij denken graag met je mee. Vraag een gesprek aan of loop een dagje mee met een brugklas. Dat helpt je misschien om de juiste keuze te maken.

Meer weten

Wil je meer ontdekken over onze school? 

  • Download onze Open Dag App
  • Lees op de website meer over onze verschillende opleidingen.
  • Bekijk de video's op ons YouTube-kanaal voor een indruk van onze school.
  • Doorzoek onze schoolwiki (digitale schoolgids) voor meer informatie over alle praktische zaken.

Heb je een vraag? Bel of mail ons!