Bepaal je eigen koers op de havo en het atheneum!

Op onze locatie havo/vwo [Vijzellaan] start je in een brugklas havo/atheneum of een brugklas atheneum.

Brugklas havo/atheneum
- Wil jij ontdekken welk niveau het beste bij jou past?
- Heb jij (soms) behoefte aan wat extra hulp en begeleiding?
- Krijg je graag de tijd om stof te herhalen of jezelf te verdiepen?
- Heb jij een havo of havo/vwo-advies?
Kies dan voor onze brugklas havo/atheneum!

Brugklas atheneum
- Weet jij al wat je wilt en kun jij wel wat extra uitdaging gebruiken?
- Ben jij zelfstandig en vind je het leuk om op onderzoek uit te gaan?
- Wil jij sneller door de stof heen om tijd te hebben om je te specialiseren?
- Heb jij een enkelvoudig vwo-advies?
Kies dan voor onze brugklas atheneum!

Eigen Koers

Beide brugklassen bieden Eigen Koers. Dat betekent dat je in verschillende periodes van het jaar kiest voor projecten die extra ondersteuning of extra verdieping bieden. Of je kiest voor projecten die je helpen ontdekken welke verschillende beroepen er bij de schoolvakken horen. Het is maar waar jij behoefte aan hebt! Check het filmpje van Eigen Koers voor een indruk.

Extra ondersteuning
Vind je sommige vakken lastig? Moet je nog erg wennen aan het leren van je huiswerk? Voel je je onzeker in de klas? Dan kies je voor hulp bij bepaalde vakken of bij verschillende vaardigheden, zoals plannen en weerbaarheid.

Uitdagende projecten
Gaat het leren je goed af? Heb je je draai gevonden? Dan kies je voor extra opdrachten of uitdagende projecten op het gebied van sport, kunst, techniek, wetenschap, programmeren, ondernemerschap en nog veel meer. Zo krijg je extra uitdaging, je oriënteert je op de toekomst en je ontwikkelt jouw talenten!

Vak en beroep 
Droom jij wel eens van een eigen bedrijf?  Wil jij dé YouTuber van de toekomst worden? Wil je weten hoe je een Piet Paulusma of Willemijn Hoebert wordt? Ontdek de beroepen achter je schoolvakken!

Opstapklas

Op onze locatie havo/vwo bieden we ook een Opstapklas. Dat is een klas voor leerlingen waarvoor de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs extra spannend is. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je een lichamelijke beperking hebt, ziek bent, een psychische diagnose hebt of hoogbegaafd bent. We willen je in de Opstapklas helpen om uit te groeien tot een stevige middelbare school leerling met meer zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en betere vaardigheden op gebied van organisatie en planning. Herken jij je hierin? Bekijk hier de toelatingscriteria.

Meer weten?

Voor vragen of het maken van een afspraak, kun je contact met ons opnemen, bel 078 644 20 40.

delp logo eigenkoers V2 los