24-04-2018

Op 18 april 2018 hebben Samantha Timmer en Pascalle van den Heuvel de publieksprijs gewonnen bij de profielwerkstukwedstrijd met hun profielwerkstuk over microplastics.


Elk jaar organiseert Focus op Bèta een profielwerkstukwedstrijd voor scholen uit de regio. Vanuit 5 scholen waren profielwerkstukken opgestuurd om mee te doen op het gebied van wetenschap en een technisch ontwerp. Het commentaar vanuit de jury was dat ook dit jaar het niveau van alle werkstukken weer erg hoog was.
Het profielwerkstuk van Samantha en Pascalle werd al door de jury geprezen om de diepgang in het werkstuk, de verwerking van actuele wetenschappelijke artikelen en de maatschappelijke relevantie van hun onderwerp. Tijdens hun pitch hebben Pascalle en Samantha het publiek uitgedaagd om meer te weten te komen over microplastics en deze ook met eigen ogen te komen bekijken.
Met hun presentatie hebben ze mensen meer bewust gemaakt van microplastics en de boodschap was heel helder: een wereld zonder plastic lijkt niet mogelijk, wel is het mogelijk om met zijn allen bewuster en beter om te gaan met dit plastic om zo de hoeveelheid (micro) afval te beperken. Uiteindelijk heeft dit ze de publieksprijs opgeleverd!