Header goede schoolkeuze

Als uw kind de stap maakt naar de middelbare school, is dat ook voor u als ouder/verzorger best spannend. We zetten een aantal handige wetenswaardigheden voor u op een rij:

1. Durf vragen te stellen: is gegeven informatie niet duidelijk of heeft uw kind een zorgbehoefte en wilt u weten of een school de ondersteuning die uw kind nodig heeft, kan bieden? Stel uw vragen en krijg helder wat een vervolgschool heeft te bieden.

2. Niet alleen vriendjes en vriendinnetjes zijn belangrijk: uw kind zal snel neigen naar de school waar vriendjes/vriendinnetjes ook naar toe gaan. Logisch, maar laat dit niet leidend zijn voor de schoolkeuze. Past de school echt bij uw kind? Dat is het belangrijkste. Iedereen komt in een nieuwe klas, met nieuwe klasgenoten; nieuwe vrienden worden vaak snel gemaakt.

3. Bezoek open dagen: ervaar de sfeer en veiligheid op een school samen met uw kind. Extra lesaanbod is goed, maar de omgang met elkaar op school is de belangrijkste basis. Als uw kind goed in zijn/haar vel zit, komt het ook beter tot leren. Twijfelt uw kind tussen twee scholen? Vraag dan een gesprek aan op beide scholen.

4. Een goede voorbereiding is het halve werk: Bereid de overstap samen voor. Maak het niet te zwaar, maar kijk naar wat nodig is en wat uw kind fijn vindt. Gaat uw kind een onbekende route fietsen? Oefen al een aantal keer in de zomervakantie. Heeft uw kind moeite met plannen? Besteed wat extra aandacht aan het werken met een agenda. Even ontspannen met elkaar praten over de overstap kan bijvoorbeeld tijdens het kopen van de nieuwe schooluitzet.

>> Vind je dit artikel leuk? Lees onze krant voor meer verhalen van leerlingen, docenten en ouders!

Meer weten

Wil je meer ontdekken over onze school? 

  • Lees op onze website meer over onze verschillende opleidingen.
  • Bekijk de video's op ons YouTube-kanaal voor een indruk van onze school.
  • Doorzoek onze schoolwiki (digitale schoolgids) voor meer informatie over alle praktische zaken.
  • Download onze Open Dag App voor alle informatie over onze open dagen!

Heb je een vraag? Bel of mail ons!