Header ouder

“Ik heb het gevoel dat de school mijn kind ziet!”
Inge Plaisier, moeder van Sam - H2e, Dordrecht

“We wonen zelf in Dordrecht, dus Papendrecht was niet de meest voor de hand liggende locatie waar we zouden gaan kijken voor een nieuwe school. Door alle goede verhalen die we erover hoorden en omdat ik de scholen in Dordrecht te grootschalig vond, besloten we toch om naar de Open Dag van CSG De Lage Waard te gaan. Hierna was Sam heel duidelijk: “Ik ga hier naar school”, zei hij meteen. Het voelde voor hem
goed, hij voelde zich er meteen thuis en dat half uurtje fietsen heeft hij nooit als een probleem gezien. Sam kwam van de basisschool met het advies vmbo-kader, maar zijn leraar heeft uiteindelijk het advies aangepast naar mavo/havo. 

Nu zit hij in de tweede en doet hij havo. Dat komt allereerst doordat Sam zelf de motivatie heeft om het beste uit zichzelf te halen, maar ook doordat de lesstof op de juiste manier wordt aangeboden. Daarbij heb ik het gevoel dat de school mijn kind echt ziet. Mocht het halverwege het jaar toch niet gaan, dan is er altijd de mogelijkheid om weer over te stappen naar vmbo. Er is goede communicatie met de mentor en zaken worden goed geregeld. Bovendien is mijn kind hier gelukkig en dat is het allerbelangrijkst.”

>> Vind je dit artikel leuk? Lees onze krant voor meer verhalen van leerlingen, docenten en ouders!

Meer weten

Wil je meer ontdekken over onze school? 

  • Lees op onze website meer over onze verschillende opleidingen.
  • Bekijk de video's op ons YouTube-kanaal voor een indruk van onze school.
  • Doorzoek onze schoolwiki (digitale schoolgids) voor meer informatie over alle praktische zaken.
  • Download onze Open Dag App voor alle informatie over onze open dagen!

Heb je een vraag? Bel of mail ons!