In de brugklas mavo/havo dagen wij je uit het beste uit jezelf te halen. Al vanaf de herfstvakantie krijg je les op havo-niveau. Hierdoor heb je geen achterstand als je doorstroomt naar havo 2. Leerlingen die naar de tweede klas van mavo gaan, hebben extra bagage.

Onderwijs met meerwaarde

Onze docenten kijken en luisteren naar wat jij nodig hebt. Er is een duidelijke structuur, zodat je goed kunt leren. We zorgen voor een goede en warme sfeer in onze school. Daarbij dagen we je uit om een volgende stap te zetten en te laten zien wat je kunt. Wij vinden het belangrijk, dat je er niet alleen voor staat: klasgenoten, docenten en mentoren werken samen om je met zelfvertrouwen en voldoende kennis van school te laten gaan.

Waar kun je op rekenen?

  • Betrokken docenten die hun best doen voor iedere leerling;
  • Uitdagend onderwijs op havo-niveau vanaf de herfstvakantie;
  • Vertrouwde lesomgeving op de tweede verdieping van locatie Burgemeester Keijzerweg;
  • Gebruik van laptops in de lessen voor een betere aansluiting op de maatschappij;
  • Goed zorgvangnet met vaste docententeams, betrokken mentoren en leerjaarcoördinatoren, en deskundige zorgprofessionals voor bijvoorbeeld dyslexie.

vmboth

Zelfstandig aan de slag

Zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zijn belangrijk om vanuit de brugklas mavo/havo door te stromen naar havo 2. Je krijgt daarom steeds moeilijkere leerstof die je uitdaagt om zelf een extra stap te zetten. Als je van de basisschool het advies mavo/havo krijgt, stimuleren wij je om dat waar te maken.

Overgang naar de tweede klas

Na de brugklas ga je door naar havo of mavo. In beide gevallen zorgen we ervoor dat deze overgang soepel verloopt. Je kunt aangeven met wie je in de klas zou willen komen. Je nieuwe mentor in havo 2 of mavo 2 geeft je vervolgens extra aandacht in je nieuwe klas.

Meer weten?

In het ‘Van Waarde’ magazine staan verhalen van leerlingen, ouders en oud-leerlingen. Klik op onderstaande afbeelding om het magazine te bekijken.

TL 2

Voor je vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen met locatie Burgemeester Keijzerweg, telefoon 078 644 20 20.