CSG De Lage Waard

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo met twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo). Zo’n 60% van onze leerlingen komt van buiten Papendrecht en heeft er een (flinke) fietstocht voor over om met plezier op onze school les te krijgen.

CSG De Lage Waard doet er echt alles aan om goed onderwijs te geven. Wij hechten er heel veel waarde aan dat leerlingen bij ons tot ontplooiing komen. Wij geloven in onze christelijke identiteit en vinden die van toegevoegde waarde in de omgang met elkaar en in het nadenken over de dingen van het leven. Wij zijn trots op onze school en op de prestaties van onze leerlingen en docenten.

Op onze school mag je elke dag opnieuw beginnen en daar willen we elkaar bij helpen. Vergeving is het mooiste wat er is, om te geven en te krijgen!

 

Fijne zomervakantie!

CSG De Lage Waard wenst iedereen een fijne zomervakantie!

Fijne zomervakantie!

Leerlingen wassen auto's voor Kika

Vorige week wapperde de KiKa-vlag fier bij de locatie vmbo/mavo aan de Burgemeester Keijzerweg. De tweede...

Leerlingen wassen auto's voor Kika

Gezocht: nieuwe collega's

Wil je meewerken aan goed onderwijs? Heb je oog voor mens en omgeving en werk je graag samen met...

Gezocht: nieuwe collega's

 dlwp logo lwoo zorgklas 1

 TalentXL logo CMYK jpeg

 


delp logo talentlijn totaal

 

delp logo eigenkoers V2 los

 

 vmboth

Onderwijs met meerwaarde

In de brugklas mavo/havo dagen wij je uit het beste uit jezelf te halen. Je start in de brugklas op mavo/havo niveau. Tijdens de les krijg je verdiepende stof aangeboden om te kunnen werken op havo niveau. Je kunt hierdoor zelf ontdekken of de verdiepende stof lukt en of je voor dat vak havo niveau aankunt. Als je de verdiepende stof te moeilijk vindt, concentreer jij je op de basisstof (mavo/havo stof van de les). Mocht je uitvallen, omdat het niveau mavo/havo niet lukt, dan kunnen we een eigen traject maken op mavo niveau.  Aan het einde van het brugklasjaar ga je naar mavo 2 of naar havo 2. In beide gevallen zorgen we ervoor dat deze overgang soepel verloopt. Je kunt aangeven met wie je in de klas zou willen komen. Je nieuwe mentor in havo 2 of mavo 2 geeft je vervolgens extra aandacht in je nieuwe klas.

Onze docenten kijken en luisteren naar wat jij nodig hebt. Er is een duidelijke structuur, zodat je goed kunt leren. We zorgen voor een goede en warme sfeer in onze school. Daarbij dagen we je uit om een volgende stap te zetten en te laten zien wat je kunt. Wij vinden het belangrijk, dat je er niet alleen voor staat: klasgenoten, docenten en mentoren werken samen om je met zelfvertrouwen en voldoende kennis van school te laten gaan.

Waar kun je op rekenen?

  • Betrokken docenten die hun best doen voor iedere leerling
  • Uitdagend onderwijs op mavo/havo-niveau dat het beste in je naar boven haalt
  • Vertrouwde lesomgeving
  • Gebruik van laptops in de lessen
  • Goed zorgvangnet met vaste docententeams, betrokken mentoren en leerjaarcoördinatoren, en deskundige zorgprofessionals voor bijvoorbeeld dyslexie.

Samen ontdekken

Leren doe je samen, met de docenten en je klasgenoten. Daarom organiseren we extra activiteiten, onder schooltijd en daarbuiten. Wat ga je doen?

  • Jaarlijkse excursies op een locatie in de Drechtsteden of daarbuiten
  • Het kamp voor derdeklassers in Oostenrijk
  • Klassenavonden en feesten, zoals het Brugklasfeest, het Valentijnsfeest en Open Podium
  • Schooltoneel voor leerlingen in klas 2 en hoger en een schoolband

Meer weten?

Voor vragen of het maken van een afspraak, kun je contact met ons opnemen, telefoon 078 644 20 20.