Filter
Alles
tabletklas
laptop
digitaal
Locatie Vijzellaan
Locatie Burg. Keijzerweg

Een les techniek

| 03-11-2017

Ivanka Schippers en Nathan Verkerk zijn twee vloggers op onze school. In hun eerste vlog hebben zij een techniekles gefilmd.Via deze weg kunnen jullie zien hoe een les techniek op onze school in zijn werk gaat.

Open Huis

| 20-02-2017

Wij zijn Sieb en Rebecca uit klas ha1a. Dit jaar hebben we meegeholpen met het begeleiden van leerlingen uit groep 8 op het Open Huis. Het was een hele gezellige, leuke avond en er was van alles te doen. Bij elk vak lieten docenten en leerlingen zien wat je kunt verwachten. Iedereen was heel goed voorbereid en door de hele school hingen posters en foto’s van alle activiteiten die we hier ondernemen! Wij hebben zelf geholpen bij techniek. Leerlingen konden hier een tol of een pennenhouder maken. Het begeleiden ging heel erg goed en we vonden het superleuk om te doen! Volgend jaar helpen we zeker weer mee.

Werken met een laptop

| 07-02-2017

Hallo allemaal, ik ben Nicole Zeldenrust en ik zit in klas T1A. Ik woon in Papendrecht en ben 13 jaar oud. Sinds dit jaar zit ik op De Lage Waard.

Tijdens de lessen gebruik ik vaak een laptop. Gelukkig gebruikte ik op de basisschool ook al een laptop, dus ik was al snel  gewend aan het werken met een laptop. Leerlingen die niet met een laptop gewerkt hadden op de basisschool, kregen extra hulp van de docenten. Als je laptop kapot gaat, krijg je een leenlaptop en wordt jouw laptop gemaakt. Eigenlijk best goed geregeld dus.

Tijdens de lessen gebruik ik de laptop vaak voor het maken van opdrachten. Ook kunnen we vaak kijken op Magister. Magister is het programma waar onze cijfers in staan en waar we opdrachten in kunnen leveren bij docenten. Tijdens de les spelen we ook vaak een quiz via Kahoot. Hiermee kun je gelijk kijken of je alles goed begrijpt en het is ook nog eens leuk om te doen.

Naast onze laptop hebben we van school ook bij elk vak gewoon een boek gekregen. We werken dus ook nog in een schrift. Sommige methodes hebben ook opdrachten die je echt met de laptop moet maken, dus het is maar goed dat we er eentje hebben.

 

 

tabletklas laptop digitaal

Mijn vakantie

| 12-09-2016

Hallo, ik ben Cher Tun en ben 16 jaar oud. Ik zit in klas T3A en woon in Papendrecht. In de afgelopen zomervakantie ben ik met de jeugdgroep van mijn kerk naar Roemenië geweest met als doel de mensen te helpen die daar leven. Het leek mij mooi iets te kunnen doen voor andere mensen. blogcher1

Voordat we deze reis konden maken, hebben we een aantal geldinzamelingsacties gehouden. We hebben bijvoorbeeld broodjes gehakt verkocht en auto's gewassen. Ook hebben we sponsors gezocht voor een hele lange fietstocht en daar hebben ook leraren van De Lage Waard een handje bij geholpen!

Toen zijn we de reis begonnen. in Roemenië heb ik veel kinderwerk gedaan, want de kinderen daar hebben niet echt veel te doen. Ze hebben bijvoorbeeld geen geld om op vakantie te gaan of om leuke dingen te doen met vrienden of familie.  Ook hebben we een dak gebouwd voor een gezin. Zij leefden in een heel klein huisje, wat voor ons eigenlijk een schuur is. Met 5 personen deelden zij een tweepersoonsbed.  We hebben ook nog bonen geplant, voordat de winter begint. Ze kunnen deze dan van de winter eten, omdat ze niet altijd genoeg geld hebben om eten te kopen.

Ik vond het erg leuk om deze reis te mogen maken en vond het leuk om de mensen en vooral kinderen te kunnen helpen. De mensen zijn echt blij met de dingen die ze hebben en dat is echt niet veel. Wij hebben hier echt niks te klagen. We hebben zo veel in vergelijking met al die mensen.

 

Groetjes,
Cher

Ons optreden

| 22-03-2016

Toen ik hoorde dat er dit jaar weer een Open podium werd georganiseerd, wist ik al gelijk dat ik mee wilde doen. Ik oefen thuis vaak op mijn keyboard, maar het leek mij leuk om het ook eens op te voeren aan mensen. In mijn eentje vond ik het eigenlijk een beetje saai. Gelukkig wilde Carmen met mij mee doen. Carmen zou gaan zingen en ik zou haar begeleiden met mijn keyboard.

We hadden samen auditie gedaan we waren al gelijk door! De dag voor het open podium gingen we met de gehele groep 's avonds op school nog oefenen. Bij ons optreden speelde er ook nog een band mee.

Donderdag 17 maart was de dag van het Open podium. Toen Carmen & ik aan de beurt waren, waren we natuurlijk best wel zenuwachtig, maar het verliep allemaal wel goed. Toen de prijsuitreiking was en we hoorden dat we eerste waren geworden, waren we echt super blij!

We hadden dit nooit verwacht, want de andere kandidaten waren echt supergoed. We hebben een hele leuke avond gehad! 

Mijn middelbare schooltijd

| 16-03-2016

Hallo! Mijn naam is Romy den Otter en ik zit in de zesde klas van het vwo op De Lage Waard. Ik ga dus al wat jaartjes mee op deze school! Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad op De Lage Waard, maar ik ben ook wel blij dat ik straks kan gaan studeren. Over een half jaartje studeer ik kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht!

In de vijfde klas van het vwo kreeg ik voor het eerst kunstgeschiedenis op De Lage Waard en ik vond het meteen superleuk! Andere vakken waar ik heel enthousiast over ben zijn kunst beeldend, geschiedenis en alle talen. Wiskunde is niet aan mij besteed, dus gelukkig kon ik wiskunde C kiezen, de makkelijkste variant.

Elke vrijdagmiddag op De Lage Waard is het feest, als je bij de toneelclub van De Lage Waard zit. Hiervoor kun je je vrijwillig aanmelden. We oefenen met een superleuke groep leerlingen vanaf de tweede klas voor een toneelstuk, dat we uitvoeren in de week voor de meivakantie. Helaas mag ik dit jaar niet meedoen, omdat ik in de examenklas zit en dat is hard werken!

Als je in de bovenbouw komt, krijg je het erg druk, maar het is wel heel gezellig. Je leert steeds meer leerlingen goed kennen en het contact met leraren is ook heel ontspannen (als je je een beetje gedraagt natuurlijk).

Mijn start in de brugklas

| 11-03-2016

Hoi, ik ben Jenthe Vlieg en ik zit in HA1a.

Eind augustus fietste ik voor het eerst naar de Lage Waard. Ik vond het best een beetje spannend, maar gelukkig viel het reuze mee. Het is allemaal wel heel anders dan op de basisschool. Vooral het wisselen van de lokalen en het huiswerk.

De eerste week was de introductieweek. Dit was om elkaar goed te leren kennen. Deze week kregen we niet alleen maar les maar we hadden bijvoorbeeld ook een sportdag. Dit was een super leuke dag met allemaal leuke activiteiten die we in groepen deden.

Vanaf de 2e week kregen we echt les. Mijn lievelingsvakken zijn gym, wiskunde en bevo. Maar ook de andere vakken vind ik best wel leuk om te doen.

In december hadden we een brugklasfeest. Op deze avond deden we een klassenstrijd en konden we o.a. een film kijken en gymmen.

Begin februari was het open huis voor de groepen 8. Deze avond heb ik gegymd. Het is wel gek dat ik vorig jaar nog kwam kijken en nu gewoon mee deed.

Ik heb het prima naar mijn zin op school, de leraren en leraressen zijn leuk en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen.  Ik ben blij dat ik de keuze voor de Lage Waard heb gemaakt!

Locatie Vijzellaan

De brugklas

| 20-01-2016

Hoi, ik ben Nikki den Dunnen en zit in de brugklas van De Lage Waard. Mijn brugklas heet t1a en dat staat voor theoretische leerweg 1a. Mijn klas is echt superleuk en heb het erg naar mijn zin op deze school.  Toen ik op school was, had ik gelijk een goed gevoel.

De eerste week was best spannend, we hadden eerst een paar dagen lessen, maar vrijdags hadden we een sportdag op de Vijzellaan. Dat was erg leuk en je kon je daar helemaal uitleven. Ik vond het al gelijk erg leuk op school en was benieuwd naar mijn lessen. Toen ik bij Frans kwam dacht ik: 'Dit ga ik van mijn leven niet kunnen', maar echt bizar hoeveel ik in een half jaar heb geleerd.

Mijn lievelingsvakken zijn gym, bevo en techniek, ik vind die vakken echt supertof. Het verschil met de basisschool is dat je niet uren lang in hetzelfde lokaal zit en dat is echt fijn.  Voor de kerstvakantie hebben we ook een schoolfeest gehad. Het feest was in het thema zomer en iedereen was vrolijk gekleed.

De Lage Waard is gewoon een topschool en ben blij dat ik voor deze school gekozen heb.

Groetjes,

Nikki

Locatie Burg. Keijzerweg